
Obdobie, keď sa lúči zima a my vítame prichádzajúcu jar, je obdobím radosti a veselosti, pestrých karnevalových masiek, zábavy, tanca a voňavých sladučkých fánok. Preto sme sa aj my rozhodli v rámci aktivít sociálnej rehabilitácie 19. 2. 2025 pripraviť túto typickú fašiangovú sladkosť. Aj keď osvedčený recept sme mali, pri ich príprave si každý zaspomínal na ten svoj, podľa ktorého postupoval doma. Klientky najprv zamiesili cesto, keď vykyslo, vykrojili fánky a za pomoci personálu vypražili na oleji. Záverečnú fázu – obaľovanie v cukre, už mali opäť pod palcom šikovné klientky. Nastala degustácia a samozrejme ponúkli aj svojich spolubývajúcich. Pri pečení a spomienkach na tradičné fašiangové zvyky sme strávili príjemné dopoludnie.